maanantai 25. joulukuuta 2017

VEGAANINEN PIPARKAKKU-RAAKAKAKKU

IMG_7329-2

Meillä on ollut aina, ihan mun lapsuudesta saakka, ollut paljon perinteitä liittyen jouluun. Mä olen aina rakastanut sitä, kun meidän perheellä on aina niin paljon perinteitä ihan koko vuoden ajan. Mutta mulle henkilökohtaisesti joulu on ihan ykkönen kuten varmasti monelle muullekkin siellä ruudun toisella puolella. 

Mulle joulu tarkoittaa aikaa, jolloin rauhoitun. Aikaa, jolloin olen läsnä vain ja ainoastaan itselleni ja muille läheisille. Aikaa, jolloin otan aikaa myös itselleni, jolloin yritän jakaa rakkautta. Vaikka kuinka kliseiseltä se kuulostaakin, mä en koskaan, en ikinä ole pitänyt joulun kattokruununa lahjoja. En koskaan. Siispä minä myös haluaisin muistuttaa teitä siellä jokaista antamaan toisille lahjaksi rakkautta. Halin, suukon, lempeän kosketuksen, hymyn tai kehun. Yrittäkää edes pysähtyä hetkiin, tilanteisiin niin että olisitte täysillä läsnä ja vastaanottavaisia.

IMG_7326-2Mun joululahjat ihmisille oli tänäkin vuonna itsetehtyjä: omatekoista raakasuklaata, viikunahilloa ja piparkakku-ganolaa. Psst... jos näiden reseptit kiinnostaa jotakuta siellä niin heittäkää kommenttia! Sen lisäksi koen myös, että meidän kodin joulukekkereiden valmistelut ja järjestäminen oli mun joululahja kaikille läheisillem, jotka täällä kävivät. Tein muunmuassa itse porkkalaa(marinoituja porkkanoita), punajuuri- ja porkkanalaatikon, seitankinkun ja kaikenlaista muuta, kuten tämän näissä kuvissa komeilevan raakakakun, piparkakkuraakakakun! Tästä tulikin muutama kysely snapchatin(jeminaneaa) puolella, joten päätin jakaa reseptin myös teille.

 IMG_7312-3 PUOLUKKA - PIPARKAKKU RAAKAKAKKU

20 cm:n irtopohjavuokaan
8-10 hengelle
Pohja:
5 dl pähkinöitä: itse käytin cashew+saksanpähkinät) 
2 tl ceylon-kanelia (tai normaalia kanelia)
ripaus suolaa
6-8 tuoretta taatelia, kivet poistettuina (ja pipareita! noin kourallinen murskattuna)
Täyte:
5 dl / 225g cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna)
1 tölkki (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
1 dl (kiinteänä mitattua) neitsytkookosöljyä
3-5 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai esimerkiksi kookossiirappia)
2 tl ceylon-kanelia
2-3 tl piparkakkumaustetta
+ puolukoita (noin puolet-yksi pakaste pussi 100-200g)
Koristeeksi: pähkinöitä, siemeniä, jauheita, marjoja, vaahterasiirappia, kookoslastuja tai hiutaleita

1. Liota pähkinät yön yli ja laita myös kookosmaito jähmettymään jää kaappiin. Sekoita pohjan ainekset blenderissä. Laita kakkuvuoan pohjaan leivinpaperia ja levitä hieman kookosöljyä kakkuvuoan reunoille. Painele pohjan massa kakkuvuoan pohjalle.
2. Sekoita täytteen ainekset lukuunottamatta puolukoita blenderissä. Blendaa niin kauan, että massa on tasaista ja sileää (cashewpähkinöillä kestää hieman rikkoontua täysin kermaiseksi massaksi, joten ole kärsivällinen). Jaa valmis täyte kahteen osaan, jätä puolet blenderiin ja puolet johonkin toiseen astiaan. Lisää blenderissä olevaan massaan hieman puolukoita, katso ettei massa muutu liian litkumaiseksi, lisää puolukoita siis vähitellen, niin että väri muuttuu ihanan pinkiksi. Kaada se pohjan päälle.
3. Laita sen jälkeen kakku pakastimeen siksi aikaa että massan päällynen jähmettyy hieman (noin 15-20 min, riippuu kuinka lämmintä massa on.). Ota massa pois pakastimesta ja lisää varovasti massa, jossa ei ole puolukoita puolukkamassan päälle. Laita takaisin jähmettymään pakastimeen noin 4-6h, mieluiten yön yli. Tällöin kuitenkin muista ottaa kakku tarpeeksi aikasin sulamaan. 
4. Koristele haluamilla herkuilla, leikkaa hieman jäässä oleva kakku terävällä veitsellä palasiksi ja nauti <3
 IMG_7326-3

1 kommentti:

  1. Tykkäsin sun postauksesta :) Käy kurkkaa myös minun blogini :

    kasinoaiheinen uusi blogini jota kirjoittaa 31 vuotias mies pääkaupunkiseudulta.

    https://kasinokeisarin.blogspot.com/

    T:Kasinokeisari

    VastaaPoista