sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

MADEIRA - PUUTARHOJA, ELÄIMIÄ JA KAUNEIN KYLÄ

DSC_0880
DSC_0860
oil
DSC_0363
DSC_0349
DSC_0375
DSC_0374
Tällä kertaa tulin hieman erilaisempien asioiden merkeissä. Madeirahan tunnetaan sen kauniista puutarhoista ja muutenkin luonnon kasvillisuudesta. Madeiralla huomasin erityisesti sen miten hyvää huolta istutuksista ja teiden puhtauksista pidettiin huolta. Kapeille vuoristoteiden laidoille oli jopa istutettu uskomattoman kauniita kukkia ja puu muodostelmia. Isojen V-laaksoissa näkyi kaukaa isot määrät banaanipuiden viljelyä ja ihmisten omia istutuksia. Madeiralla on myös paljon erilaisia puutarhoja, joissa kyllä suosittelen käymään - todella upeita ovat. Yllä näkyvä puutarha oli pienen kylän, Monten varrella, jonne pääsimme gondolilla upeiden maisemien kautta. 
IMG_0613
IMG_0612
DSC_0707
DSC_0700
DSC_0720
DSC_0674
DSC_0667
DSC_0677
DSC_0680
DSC_0689
Seuraavissa kuvissa näkyykin muutamia aivan ihania eläimiä, joita tuli tavattua useempaan otteeseen Madeiralla kulkiessa. Jo ensimmäisinä päivinä autolla vuoristolla liikkuessa vastaan tuli lauma lehmiä ja joukossa sattui olemaan jopa yksi härkä! siinä kohtaa iski pienimuotoinen paniikki :D no tilanteesta selvittiin kun paikalliset vastaantulijat hätyyttivät ne pois keskeltä autotietä. Mutta silti, ehkä metrin päässä autosta härkä laukkaa pois niin tutisihan siinä hieman. Myös seuraavien kuvan eläimiä näkyi useampaan otteeseen, tämä yksilö oli jonkun oma ja kiinni. Mutta oli niin suloinen, että tästä oli pakko räpsiä kuvia. Kerran yhdestä kylästä tullessa tavattiin myös älyttömän suloinen kisu perhe. Niin suloisia olivat, että ei olisi ollut ihme jos yksi olisi mukaan lähtenyt...
DSC_0143
DSC_0171
DSC_0145
DSC_0167
Viimeisenä tässä postauksessa halusin mainitä vielä erittäin suloisen kylän ( en ole täysin varma oliko se kaupunki vai kylä ). Tämä kylä, Sao Vicente, tunnetaan Madeiran kauneimpana kylänä. Tosin itse olimme siellä hieman huonona säänä, vettä satoi ja ilma oli hieman harmaana. Toisaalta kylä oli kyllä erittäin kaunis tuolloinkin. Käytiin istuskelemassa pienessä kahvilassa ja ihailtiin maisemia. Piipahdettiin myös kirkossa joka oli todella upea! 

Luulisin että seuraava teksti tulee olemaan viimeinen madeira postaus, vielä muutamia kuvia nimittäin jäljellä.

Seuraavaan postaukseen tyypit <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti